Parkettát a vizes blokkba?

A minőségi faparkettákat és igényes, színvonalas laminált padlókat forgalmazó HARO gyár készített egy felmérést a tavalyi évben, miszerint napjainkban alkalmazott, legnépszerűbb beltéri burkolat a laminált padló.

Vajon miért is ennyire közkedvelt a laminált? Erre több érvünk is van: vonzó árán túl könnyen le lehet rakni, higiénikus, könnyű a takarítása, karban tartása is. Sőt, sokoldalúsága mellett még a padlófűtéssel is kompatibilis!

Aki pedig otthonában teljesen egybefüggő szép térre vágyik, számára ez ma már könnyedén megvalósítható: burkolhatjuk ugyanazzal az anyaggal a nappalit, a konyhát, a hálót és a fürdőt is.

Amellett hogy praktikus, és kellemes, egységesen meleg érzetet ad a láb alatt, szépség és dizájn tekintetében is számos okos érvet tudunk mondani:

Az egységesre megteremtett enteriőrrel a tér tágasabbnak, a helyiségek pedig rendezettebbnek tűnnek, nem beszélve a praktikus, és gyorsabban véghez vihető takarításról…

Hogyan működik és mi a titka?

A korábbi, MDF és HDF anyagokból készített lapok, melyekből kezdetben gyártották a laminált padlókat, érzékenyen reagáltak a vízre, vagyis ezért ügyelni kellett rá, hogy a nedvesség ne legyen sokáig a padlón, és ne jusson be a fugák, illetve a lemezek közé.  

Dinamikus megoldást hoztak azonban az új, duzzadást megakadályozó eljárások – mint amilyen az Aqua Plus.

Az Aqua Step padlómárka szép és praktikus termékeit már szerencsére egyre többen ismerik, hiszen mi is forgalmazzuk üzleteinkben.

A 100%-ban vízálló, szintetikus gyantából készült, kiváló minőséget képviselő termék nem érzékeny a vízre, semmilyen esetben sem púpozódik.  Így otthonunk kifejezetten vizes helyiségeiben éppúgy kiválóan alkalmazható, ahogyan fitnesz helyiségekben, üzletek padlóin, konyhák és éttermek helyiségeiben, ugyanis megfelel minden technológiai előírásnak.

Erősen mellette szól számos praktikus érv, mint például a könnyű tisztíthatóság: az Aqua Step rendkívül higiénikus, vízzel és egy kis tisztítószerrel és könnyen és gyorsan takarítható.

Ahol fokozottan kell ügyelni a higiéniára, ott sincs ok az aggodalomra: Az Aqua Step padló penészálló, abszolút baktériummentes – tehát aki allergiától szenved, számára is kifejezetten előnyös választás.

A termék vízállóságát és higiénikus felületét köszönheti a magas sűrűségű padlóbevonatnak, melynek köszönhetően sem por, sem p4edig semmilyen szennyeződés nem tud megtapadni a felületeken.

Az Egger parkettákat és laminált padlókat szintén ajánlhatjuk a vízálló padlók szerelmeseinek – a közkedvelt német gyártó ugyanis piacra dobta egyik újdonságát a tavalyi évben, a vízálló parkettát.

Ők a számos termékelőny mellett azt is megemlítik, hogy milyen szerencsések vagyunk, mi mai emberek, hogy a természetes fa melegségét mostanra már a fürdőszobában is élvezhetjük – ami hosszú idők óta nagy vágya volt az otthonteremtő embereknek…

Ezekkel a profi termékekkel nem kell tartanunk a felpúposodástól,  a rothadástól – elvégre ezek  tökéletesen ellenállnak a víznek és párának. 

A HARO DISANO Pro termékei is a gyönyörű faburkolat imitációi, melyek bármely padlófelületre, vizes blokkokra is alkalmazhatóak, az egészséges lakókörnyezetet létrehozva.

A termékekhez ráadásul vízálló ragasztó és szilikon is kapható - mentes a nehézfémektől, higiénikus és kiemelten könnyen tisztán tartható.

Újdonság továbbá a különleges  vynil padló- ennek titka a fózolásban, a padló széleinek ferde vágásában van.

Nagy formátumú lapokat, felületet képezhetünk a „4V mikro” névre hallgató, speciális, ferde kivitelezéssel, melyekkel meseszép, egybefüggő tereket alkothatunk minimál otthonokba, irodákba is.

Számos gyönyörű árnyalatból, a fa erezetének izgalmas felületeiből, vagy pedig a klasszikus fekete és fehér színekből is válogathatunk, a kínálat nagyon sokrétű.

Mindhárom márka – az Aqua Step, a Haro és az Egger  vízálló laminált parkettái kaphatóak nálunk, érdemes érdeklődni!